Pieter Breughel

Utopia, Belgian handmade polyphony.

Pieter Breughel is ongetwijfeld een van de meest boeiende schilders uit de 16de eeuwse Nederlanden. Zijn oog voor detail en nauwkeurigheid verbaast nog steeds menig museumbezoeker. 

Utopia brengt met ‘Breughel’ een gevarieerde bloemlezing muziek uit Breughels tijd. Het ensemble liet zich daarvoor inspireren door bekende schilderijen als Dulle Griet, de Toren van Babel, de boerenbruiloft en de Triomf van de dood. Met muziek van ondermeer Clemens non Papa, Orlandus Lassus en Nicolas Gombert wil Utopia een sfeervol portret creëren en de verschillende ‘lagen’ van Breughels karakter weer tot leven brengen. Wist u trouwens dat uit infrarood-onderzoek is gebleken dat de Dulle Griet oorspronkelijk haar tong uitstak?

Utopia verenigt 5 Belgische zangers die jarenlange ervaring genoten bij gerenommeerde ensembles zoals Collegium Vocale Gent, Capilla Flamenca, Huelgas Ensemble, Bach Collegium Japan, etc…  

Dit unieke concert combineert volkse gezangen met religieuze werken en devote, dan weer schunnige liefdesliederen uit de tijd van de grootmeester. Niet te missen voor liefhebbers van de Vlaamse polyfonie. 

Wanneer: Donderdag 30 april 2020, 20u15 (deuren 19u45)


Tickets: informatie over tickets vind je hier


© Klassiek in de Kapel 2019/2020