Le Grand Tour

Voor welgestelden was het in de 18e eeuw gebruikelijk om een grand tour door Europa te maken: een cultuurreis langs een aantal grote steden om heden en verleden ter plekke te bestuderen en te ervaren. Het gloednieuwe programma van Lunet gaat bij ons in première en maakt een imaginaire muzikale rondreis langs o.a. London, Parijs, Venetië, Hamburg en Leipzig in de 17e en 18e eeuw met muziek van o.a. William Byrd, Henry Purcell, Antonio Vivaldi, Georg Philipp Telemann en Johann Sebastian Bach

De vijf leden van Blokfluitensemble Lunet zijn werkzaam als uitvoerend kunstenaar en docent in Nederlands Limburg, België en Duitsland. De concertprogramma’s van Lunet zijn steeds samengesteld rond een thema. Daarbij put het ensemble uit een breed repertoire van zowel oude als nieuwe muziek, origineel of bewerkt. Het ensemble concerteerde al in Nederland, België,  Duitsland en Frankrijk. 

Een absoluut pareltje als slotconcert van ‘Klassiek in de Kapel’. 

Wanneer: Zondag 17 mei 2020, 11u (deuren 10u30)


Tickets: informatie over tickets vind je hier


Na dit concert bieden de organisatoren u, in samenwerking met kaasmeester Bartholomeus en wijnhandel La Piccola Cantina, een kaas- en wijnreceptie aan.


© Klassiek in de Kapel 2019/2020