J.S. Bach, G. Gezelle en kinderen

Dit extra concert vindt uitzonderlijk plaats in de 
Kapel van de Grauwzusters (Kabbeekklooster)
 Gilainstraat 104 te Tienen!


Jan Michiels

Jan Michiels

Voor wie de Belgische theater/film- en muziekwereld kent, zijn Hubert Damen en Jan Michiels zeker geen onbekenden.

Hubert Damen  volgde de acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck, waar hij in 1968 afstudeerde. Naast zijn rijke theater palmares, werd Hubert Damen bij het grotere publiek door de televiesie reeksen ‘Niet voor publicatie’, ‘Caravans’, ‘Lili en Marleen’, en vooral door zijn vertolking van de eigenzinnige commissaris ‘Witse’.

Jan Michiels werd laureaat in de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor piano in 1991. Hij werd bekend voor zijn persoonlijke aanpak van het piano repertoire, waarbij hij oud en nieuw met elkaar weet te combineren.

Samen laten zij grote componisten als Johann Sebastian Bach en Béla Bartók in dialoog gaan met grote dichters als Guido Gezelle en Paul van Ostaijen. Jan Michiels verklankt de meerstemmigheid, expressie en kleur van de componisten, Hubert Damen verwoordt de manier waarop de dichters hun persoonlijke en zintuiglijke ervaringen boven de rationaliteit plaatsen.

Een unieke kans om twee meesters in hun vak aan het werk te zien en te horen.

Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt (ticketprijs € 20).


Wanneer: Woensdag 1 april 2020, 20u15 (deuren 19u45)


Locatie: Dit concert vindt plaats in de Kapel van de Grauwzusters (ook gekend als de kapel van het Kabbeekklooster), Gilainstraat 104 te Tienen.


Tickets: zijn online te koop via deze site.

© Klassiek in de Kapel 2019/2020