J.S. Bach, G. Gezelle en kinderen

GEANNULEERD!

Helaas hebben we in navolging van o.m. de Academie Regio Tienen en conform het advies van de artsen, specialisten en de overheid moeten beslissen om dit concert te annuleren. We bekijken of we dit concert naar een latere datum kunnen verschuiven.

Wie reeds tickets heeft, kan deze bij Mannenmode De Gouden Schaar, Veemarkt 6 in Tienen, omruilen of laten terugbetalen.


Jan Michiels

Jan Michiels

Voor wie de Belgische theater/film- en muziekwereld kent, zijn Hubert Damen en Jan Michiels zeker geen onbekenden.

Hubert Damen  volgde de acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck, waar hij in 1968 afstudeerde. Naast zijn rijke theater palmares, werd Hubert Damen bij het grotere publiek door de televiesie reeksen ‘Niet voor publicatie’, ‘Caravans’, ‘Lili en Marleen’, en vooral door zijn vertolking van de eigenzinnige commissaris ‘Witse’.

Jan Michiels werd laureaat in de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor piano in 1991. Hij werd bekend voor zijn persoonlijke aanpak van het piano repertoire, waarbij hij oud en nieuw met elkaar weet te combineren.

Samen laten zij grote componisten als Johann Sebastian Bach en Béla Bartók in dialoog gaan met grote dichters als Guido Gezelle en Paul van Ostaijen. Jan Michiels verklankt de meerstemmigheid, expressie en kleur van de componisten, Hubert Damen verwoordt de manier waarop de dichters hun persoonlijke en zintuiglijke ervaringen boven de rationaliteit plaatsen.

Een unieke kans om twee meesters in hun vak aan het werk te zien en te horen.


Wanneer: Woensdag 1 april 2020, 20u15 (deuren 19u45)


© Klassiek in de Kapel 2019/2020